Alle verhalen zijn geschreven voor basisschoolkinderen. Er zijn drie categorieën om je een beetje richting te geven, namelijk 4-6 jaar, 7-9 jaar en 10-12 jaar. Natuurlijk bepaal je zelf of het verhaal voor jouw kind(eren) geschikt is.

De verhalen zijn geschreven door mensen zoals jij en ik, dus liefhebbers van Sinterklaas, de magie eromheen en die het sinterklaasfeest levend willen houden met mooie verhalen.

Veel verhalen zijn ook te beluisteren. De verhalen worden professioneel ingesproken door Nils Westerhof. Hij heeft ook geluidseffecten toegevoegd, waardoor elk verhaal een unieke luisterbeleving heeft die je nergens anders vindt.

Alle verhalen zijn geredigeerd en vrijgemaakt van teksten en beelden die kwetsend kunnen zijn. Ieder kind moet immers van deze verhalen kunnen genieten. Mocht je desondanks iets tegenkomen waarvan je de redactie op de hoogte wil stellen, laat dit dan weten via redactie@sinterklaasverhalen.nl. Dat mogen overigens ook positieve berichten zijn, want daar zijn we dol op.