Iedereen die een leuk en oorspronkelijk (dus van jezelf) sinterklaasverhaal heeft geschreven, maakt kans om dat verhaal op deze site geplaatst te krijgen.

De redactie behoudt zich het recht voor om het verhaal te bewerken met als doel het verhaal vrij te maken van spelling- en/of grammaticafouten, het verhaal beter te laten lopen en/of aan te sluiten bij ons uitgangspunt dat ieder kind plezier kan beleven aan het verhaal en zich erin kan herkennen.*

De redactie behoudt zich tevens het recht voor om verhalen, zonder opgaaf van redenen, te weigeren.

Plaatsen is voor de lol en de eer en heeft als doel het sinterklaasfeest levend te houden. Dat betekent dat niet wordt betaald voor plaatsing.

Je mag zo vaak een verhaal insturen als je wil.

Vermeld bij je verhaal wie je bent (voornaam en achternaam) en voor welke leeftijdscategorie je het sinterklaasverhaal hebt geschreven (0-4, 4-8, 8-12). Zonder deze gegevens wordt je verhaal niet geplaatst.

Je naam wordt altijd vermeld onderaan je verhaal.

De verhalen worden geplaatst op de website en aangeboden als download (pdf-formaat).

Als je een plaatje / foto / illustratie meestuurt, dan moeten deze rechtenvrij zijn of de rechten moeten bij de inzender liggen.

Kosten m.b.t. schending van auteursrechten worden op de inzender verhaald.

* Ga bij het schrijven uit van het smurfen-principe, d.w.z. dat met benamingen wordt aangesloten bij het karakter van bijvoorbeeld een Piet en niet bij uiterlijke kenmerken die kwetsend kunnen zijn.